Hej, jag är din värd för kvällen. *slag i ansiktet*

I Malmö går det hett till. Att ordningsvakter blir attackerade hör väl dessvärre till vanligheterna oavsett på vilken ort man än befinner sig. Sure... vissa vakter är dumma - men de flesta är faktiskt inte det.

o-vaktemblemMen nu blev en ordningsvakt attackerad av en s.k. entrévärd.
Ja... ni vet: De där som inte har någon utbildning... ingen branchkunskap och inga befogenheter att egentligen ens RÖRA en gäst. De har inte givits sådant tillstånd - av polis. Och även om de skulle ha sådant tillstånd så gäller ett sådant bara om de jobbar som ordningsvakt - genom ett ordningsvaktsförbund.

Han hade hamnat i bråk med en gäst... vilket inte är ovanligt eftersom dessa "värdar" ju är ganska benägna att börja slåss bara på grund av att deras hjärna inte sitter fast - och att deras högra öga träffades av ett stroboskopljus. Men i alla fall så ville värden då låna en batong... för han tyckte väl inte att han vann tillräckligt mycket i det där slagsmålet.
Ordningsvakten, som ju har genomgått utbildning för att få använda batong i sitt yrke, sa såklart nej... och fick ett cyckelställ i huvudet.

Det finns så många sådana "entrévärdar" där ute. och... det hela beror på att krogarnas ägare ofta är ganska shady själva. De anställer fängelsekunder. kåkfarare, kända våldsverkare och knarklangare. (det går ju ofta att köpa lite kokain och annat mums av sin "värd".)

För dessa entrévärdar är ju rätt ofta anslutna till någon organiserad brottslighet. De står där och är totalt uppumpade av testosteron och pratar med sin gamle polare Thomas Möller.

Hur kan detta få fortsätta?
Man vet ju hur detta fungerar. Det är inte SÅ himla hemligt. Alla vet. Polisen vet.

Det är inte så lätt.
De har tyvärr ganska stor makt, dessa gäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0