Allt är väl! (Nu är det så mörkt att vi inte längre ser eländet.)

Häromdagen delade Volvo ut 4 miljarder kronor till sina aktieägare.
I dag varslar man ytterligare 1500.

I går hörde jag människor från regeringen säga att vi kommer ur krisen 2010... kanske 2011. Troligen baserat på att man inte basunerar ut samma jobbiga rubriker i tidningarna längre. Rubriker om varsel och uppsägningar. Tidningarna har väl tröttnat på att rapportera samma saker om och om igen. Men det sägs fortfarande upp rekordmånga i landet. Det ser likadant ut som förut. Men regeringen tror nog att allt är betydligt bättre.

Nåja. Volvo här i Umeå ligger inte särskilt bra till i alla fall.
Volvo är den fjärde största arbetsgivaren i kommunen. (Kommun, landsting och universitetet har fler anställda) Men om Volvo lastvagnar skulle stängas så kommer det gå ut över hela staden. Staden som ska växa så det knakar och där man röstat igenom någonting om att Umeå ska nå 200000 invånare till år 2050. Visst var det så?

Det blir ett jävligt bra trick. Om Volvo försvinner så får Umeå vara glada om man fortfarande håller sig kvar på dagens invånarantal: 112000 - det året. Det krävs industrier och "vanliga arbetare" också, för att samhället ska fungera. Alla kan inte jobba med forskning, statistik och administration.
Det måste finnas jobb för alla, för att en norrländsk stad ska kunna locka människor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0