Skattjakt.

Nu hävdar någon att han funnit det förlista och förlorade skepp som 1822 var på väg med guld och silver från Veracruz till någon stackars kämpande liten hamnstad. En orkan senare så förliste så skeppet efter det blåst iväg till något ställe långt upp i Texas som kallas Barkentine Creek. (och det kallas väl det i dag för att skeppet var av typen Barkentine).

Nu har någon jeppe suttit och kollat på Google Earth - och upptäckt att han sett mönster i marken som kan vara detta skepp. De har varit där med metalldetektorer och de har givit utslag. Nu har de vänt sig till markägaren - i hopp om att denne ska ge dem tillstånd att gräva. Men han säger nej. Nu är det domstolen som ska säga sista ordet.

umm.
Men...
Varför inte ta lite tid och läsa på om vad som hände det där skeppet då?
Det har jag gjort:

Strax efter orkanen hittades vraket av comancheindianer. De tog med sig åtta krukor guld, men när de blev attackerade av ett gäng Karankawaindianer så gömde de sina krukor någonstans mellan vad som i dag är Refugio och Austwell. En Comancheindian reste tillbaka dit för att leta efter guldet, år 1855. Men om han hittade det eller ej - det vet man inte.

Hur som helst: under andra hälften av 1800-talet så var detta skeppsvrak en liten turistattraktion (tack vare att det låg mitt på prärien) ända tills skeppets trä användes till att bygga en ranch. Ingenting finns kvar av skeppet - utom områdets namn. Så... HUR kan den här killen få för sig att han ser skeppet på Google Earth?
Hoppas verkligen domstolen också läst på lite historia. Den verkar ju inte direkt vara särskilt "hemlig". Skeppet fanns där... men inte nu längre. Mystery solved.

Sure. De där krukorna med guld återstår väl att bli funna... kanske.
Men det låter LITE för mycket 'Leprechaun's pot of gold' över det.
Nä... lägg ned.
Sluta störa markägare nu. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0