Ibland känns det spännande med upprepningar.

Redan så här i början av det nya decenniet så kan jag utse min, personligen, mest efterlängtade remake; A Nightmare on Elm Street.

One, two, he´s coming for you

Det torde inte undgått många att jag är ett stort fan av den gamla filmen, eller åtminstone bakgrundsstoryn till originalfilmen.
En remake är en god idé, så länge manuset håller och Jackie Earle Haley kan porträttera Fred Krueger på ett sätt som gör originalet rättvisa och tillför något nytt. Han har trots allt kontrakt för inte mindre än tre filmer de kommande åren!

Three, four, better lock your door

För er som skytt skräckfilmsgenren de senaste 20 åren och bosatt er i garderoben, så handlar originalfilmen som denna nyutgåva baserar sig på, om en amerikansk sömnig liten småstad, Springwood, vars invånare terroriseras av en seriemördare som riktat in sig på barn och ungdomar.

Five, six, grab your crucifix

Snart arresteras utbölingen Fred Krueger.
Han ställs inför rätta, men tack vare en teknikalitet tvingas domaren frikänna Freddy på samtliga punkter. De frustrerade föräldrarna bildar en lynchmobb, och bränner Fred till döds i det källarpannrum dit han fört sina offer.

Seven, eight, better stay up late

Tyvärr slutar det inte där. En tid senare börjar ungdomarna i Springwood, och Elm street i synnerhet, avlida en efter en på de mest makabra sätt, och alla i sömnen. De som överlever de första överfallen börjar snart förstå att de alla förföljs av en och samme man, och om han lyckas döda dem i sömnen, så dör de på riktigt.
Signalementet på mannen som hemsöker dem i drömmarna är lika makabert som hans gärningar; han har en sotig rödgrön tröja, en brun hatt, hans hud är brännskadad och han är beväpnad med en handske med knivar...
En av ungdomarna, Nancy Thomson, överlever men hör i en dröm hur förföljaren kallar sig Freddy, och hon beskriver utseendet på sin antagonist för sin mor som motvilligt inser vad som händer...

Nine, ten, never sleep again

"Reboot" av denna ikoniska filmserie äger rum den 16 april 2010.

Sedan vet jag inte riktigt om jag tycker att nästa film är intressant... för originalet var väl inget jag tyckte OM, riktigt... men ändå kunde jag inte undgå att känna att det var en rätt intressant liten stolpe i filmhistorien; Conan The Barbarian. Där är också en re-make på gång och i huvudrollen som Conan har vi nu naturligtvis inte längre Arnold Schwarzenegger - men Jason Momoa... som var med i Stargate Atlantis.Termin 1 är över.

Sabadon 1 - Helvetestentan 0.

Äventyret fortsätter.

Tentasnack och en promenad ett tag.

Nu har ytterligare några dagar gått sedan sist.
Jag satt och pluggade i en hel kväll för den där tentan i mjukvarudesign - som jag bara gick och skrev för att få en uppfattning om vad jag skulle behöva plugga på inför omtentan.
När jag precis pluggat färdigt och ställer undan boken (som jag lånat från en som läst kursen tidigare) så ramlar det ut en lapp där han så snällt skrivit vilka kapitel som är de viktigaste och vilka som är de superviktigaste att läsa på. Det hade varit bra om den lappen ramlat ut INNAN jag skulle läsa boken. :)

Menmen... Man skulle klara 25 av 50 poäng på 25 frågor. När jag hade skrivit 14 frågor kände jag att jag hade 16 säkra poäng. Kollade på resten av frågorna och kände... "Alltså, jag kan klara den här". Jag räknade till slut ihop till någonting mellan 30-35 poäng och HOPPAS att jag förstått frågorna rätt nu, så jag inte givit mig själv en massa poäng på svar jag skrivit för frågor som inte ens ställts.

Men i alla fall så trodde jag absolut inte att jag skulle ha en chans att klara tentan. Det var inte så att jag bara tyckte att jag hade fattat illa... det var ju så att jag inte ens hade pluggat. Min TAKTIK var att göra omtentan och använda den här tentan som ett plugghjälpmedel inför den.
Men... nu skulle det såklart kännas rejält trist om jag inte klarade den. Nu är jag inte längre inställd på den där omtentan.

Vi har börjat programmera C.
Än så länge känns det ganska lätt. Vi har ju i och för sig bara lärt oss skriva saker på en skärm - och läsa in knapptryckningar från ett tangentbord ännu men jag har gjort ett fantastiskt litet program som berättar för dig om du druckit för lite öl, rätt lagom öl eller en alldeles perfekt mängd!
(umm. Nä. Man kan, enligt mitt program, inte dricka för mycket öl)

I dag var vi och handlade mat åt vår gremlin. Vi var tvungna att rida ut till Jäger Zoo för att finna en butik som hade öppet och GPS'en hade inte riktigt koll på en ombyggd korsning som liknade en trasig rondell. Håll till vänster och sväng sedan till höger. Så Maria höll till vänster... och när fanskapet säger: Sväng höger nu, så svänger hon höger. Fast pilen visade att vi skulle till vänster.

Då åkte vi och vände.
Sedan tyckte Maria att jag hade sagt "Nej, vi skulle rakt fram i rondellen".. men jag hade sagt vänster, så när vi kom tillbaka dit körde vi fel igen och fick oss en nätt 6 km omväg.
Jävla Malmö.

I morgon är jag ledig... så då tänker jag gå till Arlöv och köpa en sådan motordriven sticksåg (129 kr). Här ska sågas i en sådan ikeagrej man ställer under handfatet i badrummet. Till det priset tycker jag det helt klart är värt det. Jag orkar inte stå och gnugga såg i en timme tills jag blir toksvettig och trött.

... I stället så GÅR jag till Arlöv och tillbaka... vilket blir ungefär en mil.
(så jag blir toksvettig och trött)

Sedan lägger jag bara in en bild från då jag, Maria och Erik senast var ute och "bowlade"

Ja... vi skulle ut och bowla. Men det var så dyrt, på helgen, att vi skippade det. Sedan satte vi oss ned och drack alkohol för mer pengar än det skulle kostat att bowla. Men... jaja.(Maria till vänster - och jag till höger)

The jobb is avbockat.

Inlämningsuppgiften avklarad. Ett enmånaders jobb som gick riktigt dåligt. Allt ballade ur och jag satte mig och slappade i stället. Sedan, när tiden snart var slut och det skulle lämnas in så satte jag mig och skulle skriva det färdigt. Då upptäckte jag att allt mitt jobb bara hade försvunnit. Den storyn känner de flesta redan till.

Sedan satte jag mig och tjurade i någon vecka och skrev sedan allt på ca 6 timmar... och fick godkänt.

HUR?
Jag fattade ju ingenting... nästan. Jag bara chansade lite.

Men jaja. Jag tänker inte gnälla mer över det.
I morgon och på tisdag är det tentaplugg som fan och på onsdag är det tenta. Så nu blir det inte så mycket roligt ett par dagar. Det bör jag väl kunna stå ut med.
Avatar var ju bra i alla fall. 3D är också kul. Men... Den var inte SÅ bra som jag hade trott och 3D-effekterna är inte SÅ bra som man kan hoppas.

Men testa... bilda er en egen uppfattning. Ni kanske är lite mer lättimponerade än jag är. ;)

Bang bang... I'm going to bed.

RSS 2.0