Årrenjarka julebord.

"Julbordet på väg bort"

Säger Richard Tellström, måltidsforskare vid Grythyttans restaurangskola.
:)

Och anledningen är?
Nya familjebildningar med bonusbarn och plastbarn gör så att julbord inte fungerar, för ett julbord förutsätter att man är många.

Jaa..
Tänk om Rickard Tellström, i stället för att forska på kärnfamiljer (vilket jag fruktar att en kille som studerar på restaurangskola inte har tillräcklig kompetens att göra) i stället skulle lagt ned lite krut på att forska om hur man lagar MAT.
Nog fan går det väl att göra julbord för 4 personer? Det är bara att göra lite MINDRE mat. Man måste inte ALLTID grilla en hel gris och rulla 10 kilo köttbullar.

Sedan är det inte helt fel att göra så julbordet är dimensionerat för några fler än vad som finns på plats. Julbord: The gift that keeps on giving. Går att äta resterna på juldagen och på annandagen och så vidare... amen.

Sedan spelar det väl ingen roll om man har plastbarn eller tygbarn eller vilka barn som helst. Man kan väl vara fler än tre, även om man inte firar jul som "biologiska föräldrar och tre välartade rosenkindade barn, samt mormor/morfar och farmor/farfar" *pip pip pip... tindra tindra*
Det där har väl varit ett problem i alla tider? Hur man ska konstellera julfirandet? Oftast har väl "mormor/morfar" ändå fler barn än bara ett? Vilket barn ska man fira jul med? Hur man än väljer så väljer man ju alltid bort någon. Kedjan bryts någonstans. ALLA kan inte var med och fira. En familj är större än kärnfamiljen. Det finns barn, föräldrar, mor- och farföräldrar. Syskon. Syskonbarn. Syskonens respektive. DERAS föräldrar... Där finns ännu fler syskon också.

Nä. Det där fungerade inte, Rickard. Now shut up and make me some dinner, bitch!

Det kan mycket väl hända att det "supersvenska julbordet" (jo, för i hans värld består väl alla julbord av exakt samma saker?) är på väg att luckras upp och som smått försvinna. Men... knappast på grund av den anledningen. Julbord fungerar även i små sällskap. Absolut. Att lutfisken försvinner beror på någonting heeelt annat. Den är VIDRIG! :D

Åh... jag ser en spark.
och en pudel.
och en tant.

Kan det verkligen fungera med en spark - här i Umeå? Det är ju så mycket sand och grus att jag tycker det borde vara svårare att gå med en sådan. Skraaaap - skraaaap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0