Bättre lycka någon gång?

Helt omöjligt att sova... och nu ska jag upp om en timme och jobba. Visst. Jag försökte inte gå och lägga mig förrän 23:40, men det gick inte alls att sova. Saker händer och sedan känns allt bara fantastiskt misslyckat och dåligt. Det liksom bränner i hjärnan och jag ligger bara och tänker och känner mig jumbo. Sämst.

Nä. Så nu mår jag illa... men jag ska ändå gå och försöka få några minuters sömn i kroppen, innan den ska försöka ta mig upp- och nedför trappor.

Tick tack. tick tack.

Nä, nu går jag och lägger mig tidigt, efter en totalt händelselös dag. En sådan dag som bara kan betraktas som helt bortkastad. Det bästa som hände var att jag såg på första 40 procenten av 'So you think you can dance?'

I går tror jag förresten att jag fick ett nytt jobb. Det räcker till den 12:e September och skolan börjar den 14:e... så det blir att stanna i Umeå ända fram till den helgen. SEDAN flytta.
Det är väl bra att tjäna dubbelt. Men...
1. Man tjänar väl inte direkt jättemycket som tidningsutdelare. Först och främst på grund av att man ju bara jobbar typ tre timmar per dag.
2. Jag har ju redan gjort upp med skatteverket om att betala i det närmaste obefintlig skatt på mitt tremånaders avgångavederlag. Den skatten är ju baserad på att jag inte kommer att tjäna någonting mer under resten av året.

Så frågan är ju: Hur mycket pengar kommer jag VERKLIGEN att tjäna på att jobba? Det jag får kommer väl i stort sett ändå bara innebära att jag får en stor summa skatt att betala in vid nästa deklaration?

Gah. Pengar! Jag som tackade ja direkt och tänkte: Wohoo! Varför kan det inte bara vara en massa simpelt?

Fan. Nu börjar jag bli lite trött.
Det händer ingenting. Det känns inte som att jag verkligen lever, mest på grund av att det helt enkelt inte känns som att någonting känns! Det bara... går och går. Som en klocka. Lika spännande.

Nä, nu ska jag försöka sova. Dags att vända tillbaka på dygnet. Jag går och lägger mig klockan fem. Som tidningsbud kommer jag väl typ börja klockan tre eller något? Eller ja... kanske fyra.
Ja... ELLER så fortsätter jag sitta uppe hela natten... går direkt till jobbet och lägger mig när jag kommer hem? Kanske fungerar.
Jag kan ju lika gärna experimentera. Det är bara två månader jag ska jobba.

Det är bäst att se alla som fuskare, just in case.

Känns som att vissa saker fungerar precis så dåligt som man själv tror att det gör.

I dag har jag varit ute och gått 7,9 km. Det åskade och var soligt och varmt... där JAG gick. Mitt i stan ska det visst ha regnat också. Men regnet missade alltså mig helt. Jättebra, tyckte jag.
Det var åska i natt också. Ganska nära och allt. Så jag satte mig på balkongen och iakttog skådespelet. Fegiskatten gick in när den började komma lite för nära.

Men i alla fall. Saker som fungerar dåligt.
Försäkringskassan skulle ju plötsligt komma åt alla som fuskade med vab-dagar. De beräknade att det var över 22,5% som fuskade med dem. Det är nästan en fjärdedel. Undrar vem som kommit fram till den siffran, egentligen. Hur har människan fått jobb?
Nu, efter man infört mer skräp och intyg i systemet, som gör så det blir besvärligare och svårare att ta ut vab-dagar.  De tänker väl som de gör med vanliga sjukdagar: Om inga av deras läkare godkänner sjukskrivningen så är ingen sjuk. Eller om ingen får någon sjukersättning så kommer ingen att vilja bli sjuk.

Nu har det emellertid visat sig att uttagna vab-dagar inte minskat.
Så alla miljoner som de använt till extra administrativt arbete och allt porto de använt till att hota "fuskare" har alltså bara kastats i sjön.

Precis som jag alltid sagt.
Så förblindade av att jaga "fuskare", att själva jakten kostar mer än de får in på att antalet "fuskare" minskar.
Det kommer alltid finnas folk som utnyttjar systemet lite. Det är inte rätt. Men är det rätt att slänga ut 120 extra miljoner per år, på att jaga människor som sjukskriver sig några dagar utan att de är sjuka, när jakten enbart sparar ca 55 miljoner i ej utbetalade skattemedel?
Lysande, Förskingningskassan!

Förresten: Stickprovskontroller visade att det var ca 1,6% som fuskade med sina vab-dagar.
Inte riktigt i närheten av 22,5%

Nä... Nu ska vi gå till Coop Forum och se oss omkring. Lite mer spatserande är aldrig fel.
Maria har köpt en pedometer i dag, så hon vill nog pedometra runt lite och prova den.

På tal om pedo-nånting så måste jag väl säga att jag, trots det jag tidigare skrev om Michael Jackson, faktiskt beundrar honom väldigt mycket. Jag älskar hans musik... Han var ett geni.
Man kan lyssna på hans musik trots att han själv verkar varit lite... annorlunda. Det är inget att skämmas över. En stor del av hans musik är fantastisk.

Lite som Gary Glitter. Läskig Thailandssemestrande gubbe - som släppte en låt som jag älskar. Och jag har tänkt fortsätta lyssna på den, trots att han till och med blivit dömd för pedofili ett par gånger.

Over and out.

RSS 2.0