Svettigt deluxe.

Ja... vad säger man?

Här sitter jag. Klockan är ca 5:20 och det är så gravt varmt efter dessa dagars värmebölja - att jag inte kan sova. Det är för varmt i sovrummet och det spelar ingen roll om jag så skulle öppna hela väggen! Det blir inte svalare där inne i alla fall.

Så jag klev upp och tog med mig min dator ut på balkongen. Där var det hyfsat skönt att sitta baröverkroppad och skapa ett Spotify-konto.

Ja, jag vet. Jag ÄR långsam på att haka på sådana trender som Facebook, bloggande och Spotify. Jag har inte ens fattat vad Twitter är, ännu. Men lugn - bara lugn. Jag börjar väl Twitta om ett par år också. :)

Äsch.
Ska man klaga på vädret?
Det finns inget dåligt väder... det finns bara dåliga kläder. Eller hur säger man?

Hmm. Problemet med ett program som Spotify, är ju att jag sitter där som en idiot och har liksom ingen aning vad jag ska leta på. Det blev Thin Lizzy. Och de var väl helt okej, men jag kom helt enkelt inte på något mer spännande att söka efter. Sedan tycker jag det bara känns lite jobbigt att sitta och lägga upp spellistor hit och dit och knasa runt en massa på olika sidor - när jag ändå har all musik som jag någonsin kommer att behöva, right here, på min hårddisk.

Bläää. Jag kanske skulle göra ett försök att sova lite. Igen.

Jag vaknade runt 2-tiden och då var jag ensam i sovrummet. Maria kunde uppenbarligen inte sova heller... så hon hade gått ut till vardagsrummet. Klockan 3:25 vaknade jag igen (och det var då jag klev upp). Maria låg och sov. Så då stängde jag av tv'n - vilket hon uppenbarligen hade glömt.
Så... jag är inte helt ensam om att bli negativt påverkad av värmen. :)

Blev lite grillat i dag - förresten.
Grillad mat är god mat.
Någon dag... När det blivit lite svalare... har jag tänkt börja packa lite saker. Det är väl bara 40-50 dagar kvar till flytt... eller nåt. Vi måste kolla hur mycket skräp vi har, så vi kan anlita den där flyttfirman som hävdar att de kommer köra ned allt för 6600. Det är billigt! De flesta verkar ligga på 8-10000 och någon firma TROR JAG ville ha typ 14000. Jag kan ha fel. Men då får väl Maria rätta mig. Det gör hon så ofta ändå, så det borde inte kännas särskilt ansträngande för henne. :)

God natt. (05:41)

Jag har såklart ingen tv.

Ja... vad säger man?

Nu är jag medlem i Miljöpartiet och... egentligen tycker jag de har bra åsikter och idéer men... nu kom plötsligt någonting som gjorde att jag nästan började fundera på att byta - till Kristdemokraterna! :) De vill avskaffa tv-licensen.
Jag har, i flera år, sagt att den är skit och att den borde läggas på skatten. Sluta lägga en massa pengar på att jaga människor.

Men nä. Självklart kommer jag inte byta till de läskiga. Jag står kvar. Men det är en fråga som man bör ta upp i många fler partier.

Det här handlar ju inte om att vi ska avskaffa public service-tv. Absolut inte. Det handlar bara om att få in pengarna på ett mer sansat sätt.

I går var jag ute och cyklade... långt.
Iväg till Baggböle och över älven till Klabböle och... jävla hängbro. Hatar broar. Kyrkbron går bra... för den är så bred att det mest känns som en vanlig väg. Man ser liksom inte att det är en bit ned till mörkt vatten.

Ja... jag lider av en riktigt jävlig höjdskräck - SAMT rädsla för vatten. Så... broar är helt enkelt inte min grej.
Helst när vattnet är mörkt. Vem vet vad som finns där nere? Det är kallt, det är djupt... det finns onda troll som vill dra ned en. Jo. För så ÄR det.

Men i alla fall så lyckades jag ta mig över. Jag måste utmana mig själv.

Det var nu ingen liten bro byggd av gamla rep, eller nåt. Det är en rätt stadig konstruktion - men likafullt en svajande bro av hängmodell. Så jag stod där på ena sidan och fruktade, i ca 10 minuter, innan jag intalade mig själv att det värsta som kunde hända var att jag drabbades av lite svajiga ben och panik och sådant fjanteri. Men... jag skulle aldrig kunna ramla av bron! Så... förr eller senare skulle jag ta mig över.

I dag så gav jag mig ut på en liten promenad på 15 kilometer. Google säger att det tar tre timmar att gå 15 kilometer... jag slog Google. Jag klarade det på 2:50. Wohoo! :) (In your face, Googol!)
Det var i alla fall kul att gå där i gamla I20-skogen. En massa minnen från lumpen och mobförråd och skyddszoner och grejor. Avspärrat lite här och där. Inget fotograferande tillåtet. Gå inte i skogen... det kan låta boom.

Jag gick även förbi den gamla gaskammaren.
Härligt.
Ett litet fristående hus där vi skyfflades in för att känna hur tårgas kändes.
Kände rysningar - och började gå något snabbare, hemåt. :)

Nä. Nu är det dags att gå och lägga sig.

Frågan är ju bara: Kommer Michael Jacksons död betyda att vi aldrig får reda på sanningen bakom hans super-pedofili eller kommer det betyda att barn som tystats med miljontals dollar nu vågar träda fram och berätta öppet... eller skriva böcker?
(Ja... ni kanske anar att jag inte för ett ögonblick tror på att den stört sjuka människan är oskyldig till alla de där anklagelserna)

Oh well.
Bye.

A crappy technical one, with other stuff in the beginning.

Nyss hemkommen från Skåne då.

Skåne, som kommer att bli mitt hem om ett par månader. Nu sitter jag och Maria på ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Kirsebergsstaden, vilket - sitt namn till trots - är ett helt vanligt bostadsområde i Malmö.

Vi besökte aldrig Danmark. Anledningen var att det var så dåligt väder ust den dagen. Blåste mycket och var inte trevlig temperatur alls. Vi hade liksom inte packat med oss direkt mycket... så vi hade inte kläder för alla möjliga väderlekar.
Danmark får alltså, även i fortsättningen, vara ett litet mysterium för mig.
Någonting säger mig att Danmark kommer att vara ett mysterium även när jag besökt landet 55 gånger.
Men det är en annan sak.

En annan anledning var nog helt enkelt lite trötthet. Vi var och kollade på lägenheten dagen innan... åkte sedan hem till Tomelilla. Dagen därpå skulle vi ganska tidigt infinna oss på Heimstadens kontor långt ute i ingenstans (industriområde bortanför Jägersro) för att skriva kontrakt och... efter den tidiga uppstigningen (tar ju 1:20 att åka från Tomelilla, så det blev faktiskt rätt tidigt) efter det var vi rätt trötta. Vi hade ju egentligen inte planerat att åka ut till deras kontor. För inte trodde väl vi att vi skulle bli tillderade lägenheten bara sådär. Jag trodde att de skulle dra sig tillbaka och liksom grunna och ta ett beslut.

Jaja. Vi var inte ledsna att det gick som det gick.
Men Danmark kanske är ledset?

Jag är inte direkt så trött att jag kan sova. Maria har gått och lagt sig. Katten Oliver är lite konstig - men det är ju för att han bara haft matningssällskap då och då under en veckas tid. Så nu är han lite speedad och vet inte om han ska känna sig ensam eller sällskaplig eller busig eller hungrig eller... något. Så det blir en mix av alltihop.

Jag tänkte lägga tillbaka Windows XP på min laptop.
Experimentet med Windows 7 slog faktiskt ganska väl ut. Det är versionen som kommer efter Vista och det verkar faktiskt som att det verkligen ÄR det Windows som Vista borde varit. Vista blev ju dessvärre släppt 8-9 månader för tidigt. Det var absolut inte färdigt. Fullt av seghet och buggar och nu släpper man den färdiga versionen som just nu heter Windows 7. Jag TROR att det är vad den kommer att heta när den säljs. :-/ Men låter det vara osagt.
Jag har i alla fall testat release candidate 2 ett tag och det fungerar mycket bättre än Vista. Men de rent funktionsmässiga och kosmetiska skillnaderna är väldigt små (om de ens finns).

Men... ännu finns inte några drivrutiner för: 1. Min scanner. 2. Min skrivare och 3. Min inbyggda kortläsare.
Skrivaren och scannern kan jag nå och styra från andra datorer... men det lär inte komma nya uppdaterade drivrutiner för dem, tyvärr. Kortläsaren, som känns viktigast, kommer nog en uppdatering till - fast inte riktigt ännu.

Kortläsaren vill jag väldigt gärna ha tillgång till nu - då jag köpt en ny shiny telefon. En LG KM900 Arena. It's veeery nice!
Den har ett par jobbiga egenheter - men jag får väl hoppas att de rättas till när de släpper en ny firmware i slutet av månaden. Som att skärmen (och därför alla tangenter) släcks/låses medan man lyssnar på musik. Då blir det lite jobbigt. Det blir ett helt företag att liksom låsa upp telefonen bara för att höja/sänka volym eller bläddra till nästa låt.
Men ljudet är bra... så... bara jag har superfantastiska låtar som jag vill lyssna till 100% på så fungerar den klockrent. ;)

Sedan finns det ett par andra småsaker som att där ännu inte finns några program att ladda hem. Men LG har släppt ett SDK, så att folk kan börja utveckla program och sedan ska de öppna en sådan "programshop" på nätet... så det kommer. För den inbyggda webbrowsern är inte direkt bra. och GPS-klienten har visat sig vara Google Maps.
Det enda felet med Google Maps är att allt hela tiden hämtas hem från nätet. Medan andra GPS-klienter har sina kartor lagrade på telefonen så laddas alltså dessa hem vid behov... precis som när man går till Eniros kartor och bläddrar runt. Det är dock en STOR nackdel, eftersom det kostar snormycket att använda programmet då. :-D Så jag får leta efter ersättningsprogram innan jag börjar använda mig av telefonens GPS.

Hmm... Jag hade för mig att Globen blev omdöpt till LG Arena. Men det var visst Ericsson Arena.
Alltså. Hade det inte varit MYCKET mer passande med LG Arena, som en hyllning till min telefon?

Och ja, Maria... jag anade att du hade rätt och att du visste vad du pratade om, när vi kivades över huruvida Globen nu hette Ericsson eller LG. Jag menar... din bror jobbar ju på Ericsson, så... det var mest på skämt som jag var tjurig och fortsatte repetera LG, LG, LG! :) Men... innan dess så trodde jag faktiskt att det VAR LG som hade köpt upp rättigheterna till namnet.

Sofia: Visst jobbade din storebror också på Ericsson... fast i Göteborg? (tidigare, alltså) Eller minns jag helt gaalet?

Och bara för att du inte ska känna dig bortglömd så nämner jag väl dig också: Hejhej Lina. ;)

Danskutställning i Köpenhamn då?

Well... I morgon kväll lufsar jag iväg till Skåne. Fira midsommar och umgås med folk(?) i Malmö, Lund, Tomelilla och sedan troligen hoppa över till Köpenhamn också... lite.

Känner mig stressad.

I morgon måste jag nämligen först skaffa något sorts utdrag ur kreditupplysning... på mig själv.
Hyresvärden i Malmö vill ha inkomstuppgifter (trots att jag såklart inte kommer ha det jobbet längre - om jag flyttar från Umeå till Malmö), Skuldfriintyg och sedan kreditupplysning då, för att se så jag inte har några betalningsanmärkningar.

De två förstnämnda skaffade jag fram i fredags, men den tredje glömde jag. Och de måste ha allt i morgon. (scannas och e-mailas) Det är en förbannelse att ha sekretessmarkerade personuppgifter. Det går inte att göra saker som alla andra kan. Typ... skaffa lägenhet!
Nåja. Jag kan såklart skaffa dessa papper, men... det tar oftast lite tid. Jag vet inte om jag KAN få utdrag ur kreditupplysningen redan i morgon. Måste ha det i morgon!
... och jag får säkert inte ens lägenheten.

Kattutställning i dag. Första gången jag varit och kollat på en. Det var... fascinerande.
Doftade inte dåligt alls, som vissa sagt att det brukar göra. Det var helt okej. Fanns en massa fina katter där, men jag röstade såklart på en av de stora, lurviga som väger 12 kg och i det närmaste ser ut som lodjur... De är coola.

Men det hela är såklart rätt bizarrt. Djur, som inte fått bestämma själva, som inte får bete sig som djur. Människor ställer ut dem som om de vore bilar... eller bonzaiträd. Döda ting som förväntas bara sitta där och stirra. Och kom inte och säg att katterna egentligen VILL det. Katter vill springa i skogen och jaga råttor. Thats what katter wants.

Keep on running.

Äntligen.
Första löp-passet på över ett år. Så länge har mitt liv stått stilla.

Det blir såklart en blygsam start. 3,7 km... 20 minuter. Men i alla fall.
Jag är förhoppningsvis snart nere på 12 igen. Och sedan en mil.

Menmen. First things first. Slöjogga igång senorna och alla fästen och muskler och sådant.
Jag har så lätt för att dra på mig inflammation på yttersidan av foten. Jag går ut väldigt snabbt och tänker bara på konditionen.

Hmm. Det skulle hända saker i morgon. Jag kommer bara inte ihåg vad. :)

Ja just det. Och så var det visst jordskalv här i dag.
Vi satt i vardagsrummet och softade... och så lät det bullerbuller BANG bullermullerbullerbull.... och sedan var det över.

När BANG'et ljöd så skakade huset till - och jag junde inte riktigt förstå vad det var. Det lät såklart inte som åska. En åskknall börjar ju med banget. mmm... åska är underbart härligt. Men i alla fall.

Hur som helst.
Här har flera generationer boende levt utan att känna ens ett enda litet jordskalv... och nu har det visst varit tre bara under det senaste året.

Ny tv, gammal telefon.

Hmm... snabba uppdateringar. Inte så fylligt skrivet, kanske.
För ett par dagar sedan gingo min ärrade tv sönder... igen. Den borde inte vara så ärrad egentligen, ty den är bara 15 månader gammal och detta var den 5:e gången den gick sönder.
Nu fick jag direkt en ny tv. Fortfarande en Finlux... 37"... men en nyare modell. Hoppas den fungerar bättre. Min pappa köpte ju en exakt likadan som jag hade... samma dag... från samma ställe. Hans har fungerat helt felfritt, så förhoppningsvis fick jag bara ett riktigt bakfylleexemplar.

Så nu sitter jag och glor på min nya tv.
Jättefin fjärrkontroll med ett litet runt förstoringsglas i mitten.
Jo... jag lovar. Det är skitskumt. Men lite coolt ändå. :D
Tänkte att det kanske är för att de äldre lättare ska kunna läsa tv-bilagan?
Oh well... jag vet inte.

I dag har jag börjat bli lite sjuk. Jag har snutit ut flera liter!
Och varit på två teorilektioner, på körskola.
... samt en körlektion.
I morgon ska jag på en ny teorilektion.

Kanske är det dags att börja läsa teoriböckerna snart också?

Nåja. Jag vet inte riktigt hur jag kommer att göra. Just nu går jag körskola för pengar som jag inte har.

På tal om pengar så har jag inte tillräckligt för att köpa den där nya telefonen jag hade sett fram emot. Nu finns den i lager hos elgiganten. Men... den kostar mycket mer än jag har. :-(
Så... jag använder en telefon som jag köpte förra sommaren för att kunna ringa gratis till en som hade Comviq Kompis.
Nu har jag tagit fram den telefonen och det har visat sig att den liksom stänger av mic'en lite då och då. Plötsligt hör inte folk vad jag säger. Jag hör dem alldeles förträffligt. Men de hör inte mig. Så då är det bara att stänga av och ringa upp igen... vilket liksom tar bort hela vitsen med att ha ett Telia för vänner-abonnemang.
Ingen minutavgift. Men eftersom man är tvungen att ringa upp personen i fråga en gång varje minut så kostar det ändå 69 öre i minuten, liksom.

Så... jag blev lite barnslig efter den brutit ljudet till Maria tredje gången på ett par minuter... Svor, gjorde jag "check!". Drämde telefonen i rumsbordet, gjorde jag "check!".
Så nu har jag tagit fram Sofias gamla Sony Ericsson Z800. Ye ol' brickster! Damnit vilken koloss det är. Man... glömmer så snabbt. Den såg ju inte så stor ut när den levererades, vill jag minnas.
Jaja. Men den fungerar i alla fall bra och den har 256MB musik i sig.
Pappa ska återta en telefon som han lånat ut... så får jag ta den i stället. Då kanske jag står ut i en månad i alla fall. För det lär gå så lång tid innan jag äntligen kan beställa den där LG Arenan. :-(

Det känns som att jag gjort mer. Som att det är fler saker som hänt under dagen och kanske även under gårdagen... men jag kan inte komma på något mer. Så... avslutar väl med att säga att vi fortfarande inte funnit någon lägenhet i Skåne... vi ska åka ned dit om ett par veckor - och jag har anmält mig till arbetsförmedlingen - och GI-bilagan ligger nu på bordet (inte länge kvar innan vi kanske till och med påbörjar dieten, eller nåt) ;) och...
nu ska jag gå och lägga mig.

RSS 2.0