Building a future.

Vi har bott här i två veckor nu - och... nu kommer Maria att veckoflytta till Nässjö.
Ty hon har fått jobb där uppe.

Det blir trist och tråkigt och... alldeles underbart.
Ja... att hon fick jobb, alltså.
Det innebär lön och fortsatt abonnemang på Viasat Hockey. :)

Men det är alltså både positivt och negativt. Negativt är att vi inte kommer träffa varandra särskilt mycket. Men det kan faktiskt vara en lite bra sak också. Så att vi inte kommer att bli helt fastklistrade i varandra.
Men det känns inte helt lönt att spekulera en massa nu. Maria har fått jobb. Hurra!

I dag skulle vi utse en ur klassen att sätta in i ledningsgruppen (som består av skolans studieledare, representanter från näringslivet (närmare bestämt företag som sponsrar utbildningen), ledning från vuxenutbildningen och från Yrkeshögskoleförvaltningen.
Ja... samt jag då.

Känns konstigt att faktiskt blivit framröstad. Av klasskamraterna. Jag nominerade mig själv, så det var inte ofrivilligt. Men att någon ens röstade på mig känns lite overkligt. Så har det ju aldrig gått till förr.

Sedan är jag glad för... jag tror att det kan vara en bra chans, för mig, att sitta med i ledningsgruppen. En merit - samt ett läge att få kontakter. Sådant är jag inte särskilt duktig på. Men där sitter jag i möten med folk som sitter i ledande positioner på företag där vi kommer att söka praktikplatser och jobb. Jag... ensam... utan alla andra i klassen. Jag ser redan framför mig hur vi sitter och läppjar på en 16-årig Laphroaig och röker cigarrer, tillsammans. Skämtar och vaxar mustascher.

Umm... ja... eller så kommer det såklart INTE att vara så.
Men ändå. Jag är där. Ett bra utgångsläge.

Och jag vill gärna vara den förste från den skolan som lyckas lägga beslag på en plats på Microsoft. Ingångslönen ligger, i dag, på ca 25000 kr - men hos Microsoft i Danmark (ja, jag bor ju rätt nära nu) så ligger ingångslönen för testare på 38000 i månaden.
Danska kronor!
Det var lite svårt att fokusera på vad föreläsaren sa efter det. Alla satt bara och drömde om den lönen.

Och uppenbarligen drömmer jag fortfarande.
zzZZZzzzz
Sov gott, allihop.

Första bloggen från iPhonen.

Tur att vi inte har några grannar boende under oss... För nu har katt en period. Polisbil åkte nyss tut tut snabbt åt höger (om man tittar ut genom fönstret) vi gick från vårt hem till Triangeln - och enligt en av oss så tog det mer än en timme att gå den biten... Och då vet jag att det åtminstone är tio minuters gångväg kvar till skolan. Det var inga bra nyheter. Eniro hävdar att det ska ta ca 47 minuter att gå hela den sträckan till skolan och eftersom jag vet att jag brukar gå snabbare än farbror Eniro så blir jag lite förbryllad. Skolan... Som f.ö. Tidigare legat ca tre minuters gångväg från där jag nu bor. Alltså i samma område. DET hade varit doft. Men såklart var de tvungna att flytta den skitlångt bort. Och jag börjar på tisdag. Inte, som jag tidigare trott, på måndag. Bonus! Jag tänkte försöka skaffa Viasat Hockey, så jag kan titta på hockeyallsvenskan - men det ser ut att bli rätt dyrt. Ca 140 i månaden... Men eftersom jag bara har en inbyggd Box som klarar Roberts värdelösa Boxerkort så måste jag skaffa en digitalbox och DEN kostar pengar. Suck. Jag som bara vill se lite hockey. Om ca tre veckor, när Björklöven kommer på besök till Malmö, så tänker jag i alla fall gå och se. Com Hem kan inte ockra av mig 3000 för det! :-) i går råkade jag försätta min vackra iPhone i koma. I natt väckte jag den. Så lätt ska den inte undslippa. Jag tänker roa mig med denna i ett par år till. :-)

Hur många liter vatten kan en liten slang innehålla?

Bax och slit och drag och hålla på.

I dag har vi vaknat tidigt för att Marias mamma skulle komma på besök. Packat upp en massa flyttkartonger, köpt ett två meter långt skrivbord och ett vardagsrumsbord. Jag gick, såklart, för långt när jag skulle hämta ut pengarna till borden. Ja... JAG vet ju inte var det finns en bankomat här i Malmö.

Under den lilla språngmarschen såg jag en butik som sålde mattor och... priserna stod bara i Danska kronor. Welcome to Skåne, liksom. Tyvärr hann jag inte ta en bild. Men... kanske någon dag?

Bilder har jag dock tagit - på annat.
Vi har ändrat position på våra kyl/frys. Frysen stod närmast resten av köket och SÅ kan man ju inte ha det. Så vi slet fram allt och ändrade. Såklart skruvade vi även loss dörren till frysen, då den öppnades åt fel håll. DET var en massa bök och skrivande och svordomar och bändande.

Sedan har vi även, på samma eminenta sätt, växlat skafferiet och städskrubben. Köket var ju helt felvridet och totalt ologiskt. Nu är det bättre.

Särskilt efter vi efter två timmars hårt jobb lyckades borra hål i väggar och montera in Marias bänkdiskmaskin i ett av köksskåpen. Men det blev fan bra. Om min pappa hade sett mig så skulle han blivit stolt. Jag har aldrig gjort mig känd som någon fixare men ojojoj.
... och det blev väldigt blött lite överallt.
Slangar som formligen spydde ut vatten så att hela hinkar blev fyllda.Nu sitter vi och tar det lugnt... en flaska vin och en sovande katt.
Han sover på ett sätt som han aldrig gjort förr. Han är lugn. Han bara ligger och trynar. Håller han kanske på att bli lite vuxen?
Well.. jag vet inte.Tungan sticker ut, i alla fall. Det kanske inte är vuxet. Det kankse inte heller är barnsligt. Men... en katt som glömt dra in tungan ser i alla fall alltid stenkorkad ut. :D

I morgon?
Kanske köpa galgar, på IKEA.
Packa upp ett par lådor till.. fixa ihop stationära datorn (nu då vi har ett skrivbord med fem! ben).

Ja. Smågrejor like that.

Man ska klappa musen. Inte bara köra över den.

Jag har helt enkelt glömt blogga.

1. Jag bor nu i Malmö. Sitter här, mitt i natten, i min och Marias nya lägenhet. Vi har inte riktigt fått ordning på saker och ting - ännu. Men ca hälften av alla >60 kartonger är uppackade och vi har belysning, insynsskydd samt gardiner i nästan alla rum. Katten har dessutom kommit och åter bosatt sig hos oss.

I kväll har vi varit hos Marias syster... (hämtat katt) druckit whisky, cognac och hämtat ett stort fult bord som vi nu har kvar i bilen som i natt fick finns sig i att bli parkerad 'långt bortast' på gatan. Det är riktigt svårt att hitta någon plats i närheten av vårt hus... tyvärr. Men det är väl så, när man plötsligt ska bosätta sig i en storstad.
... för Malmö ÄR ju det. Stockholm, Göteborg och Malmö är Sveriges tre storstäder. Resten är bara vanliga städer.

Jag har förresten kanske tänkt flytta min blogg till ett annat ställe. Sofia har babblat om Wordpress och att det finns en applikation till iPhone för att blogga där. Det låter mycket smidigare än att bara sitta och stirra på en tom ruta, som jag måste göra när jag, via min mobiltelefons browser, försöker lägga upp en blogg på det HÄR stället.
Jag vill dock gärna ta med mig alla mina tidigare inlägg.
Det vore bra om bloggsidorna skaffade en importera-funktion. Typ som en e-postklient. Det går oftast att importera sina mail och kontakter osv - in i sin nya e-postklient.

Menmen... varför gnälla? Jag har inte ens tittat på Wordpress ännu. Det kanske suger. Eller så är det så bra att jag inte bryr mig om mina gamla inlägg?

Nä nu ska jag gå och lägga mig.

Maria körde över en liten stackars skogsmus i dag. Den sprang jättesnabbt över vägen men den undkom minsann inte fröken vegetarian. *springaspringaspringa* och jag hann precis tänka "Vad är det d..." *SPLUSCH*

Trist. Men jaja. Det finns väl några miljoner till, bara i den skogen den kom från. Och man har inte direkt möjlighet att stanna till för en spontan begravning, när man kör i 120.

Hmm... jaja. Var fan ska vi ställa det där bordet nu då? Personligen skulle jag gärna väntat ett par dagar med att ta in ett bord. Det kommer bara att vara i vägen.
... och mörkt var det också.

Jag köpte en billaddare till min iPhone.
Allt jag testade under resan hit ned vägrade fungera. Köpte en i Sundsvall - som jag fortfarande inte har skickat tillbaka. (Media Markt i Jönköping kunde såklart inte ta emot den. De säljer inte just den laddaren)
Men nu köpte jag en till, i en apple-certifierad butik. Den verkar äntligen fungera.
Tyvärr har jag bara en sladd till iPhonen. Den går att koppla in i datorn och sedan har jag två adaptrar till den sladden. En för vanlig väggkontakt och en för bilen. Jag kanske borde köpa minst en sladd till?

På måndag börjar min utbildning.
Skärpning.
Det finns så mycket som måste skärpas till.
*slår på mitt eget huvud*

Nu går jag och lägger mig.

Åter boende hos föräldrar.

Jaha... så sitter man här för andra kvällen i rad då. Hos sina föräldrar. Vår egen lägenhet är itflyttad. Det finns saker att plocka ut därifrån och städningen är ännu inte gjord. Men vi har anlitat städhjälp och med rot-avdrag så blir det ca 900 kr de ska ha betalt för att flyttstäda hela lägenheten. Det gillar jag. Då känns det verkligen inte värt besväret att göra det själv.

Maria ligger nu och sover på nattåget upp mot Umeå... igen. Hon kommer hit tidigt på morgonen. Så kommer vi att sova lite innan vi vaknar upp och äter våra ägg. Beger oss sedan iväg till lägenheten och rensar upp helt och hållet. Inget vi tänkt behålla ska finnas kvar där inne.

Avslutningsvis, ett par ord om homeopater och sådant.


RSS 2.0