Flugorna är i alla fall tysta.

Nah... jag har borrat i dag. Men tyvärr har jag en för liten borr. 34 mm och det skulle krävts typ 40 eller nåt. Men sådana fanns inte att köpa hos Clas.
Jag borrade två hål. Men fansröret kom ändå inte genom. Så jag ska borra ett tredje, i morgon.

Nästa problem är att jag sedan måste borra i röret. Det finns sådana pluppar att koppla avrinningsröret till. Men de är inte öppna. Det är plast i dem som man måste borra upp först. Det är jättelätt när det hålet är riktat mot en vägg och man har typ 15 cm plats att stoppa in en borrmaskin där mellan. Det funkar inte.
Jag har en rätt stor borrmaskin. ^^ (That's what HE said!)

Jag har inte riktigt tänkt på det sådär konkret. Men... Damn vad skönt det är att inte ha folk utanför sitt fönster. Inte en människa som står här och röker, pratar i telefon, visslar på hunden. Inte ett barn som studsar någon fotboll, ingen gnisslande cykel, inga bråkande skolelever. Inga knarkköpande halvvrak och den där känslan av att hela tiden vara under siege - finns inte längre. Jag känner mig mycket mer fri.

Bara buskar utanför fönstren... en tom innergård som ligger på taket till våning två. Nice. Känns som bottenvåning.. men it ain't. En och annan insekt som fångar kattens uppmärksamhet.

Disken stackas. Skynda på!

På fredag går jag på ett s.k. sommarlov. Meningen är att jag egentligen sa läsa sommarkurser, men nu är det så att jag redan fått studiemedel beviljat för nästa läsår och det beslutet kan inte CSN dra tillbaka. Så sommarkurserna tar jag inte så mycket på allvar - utan jag tänker bara läsa dem för att bli lite smartare. Att verkligen KLARA dem är av underordnad betydelse.

I stället tänker jag ägna några veckor åt att försöka ta körkort. Jag har anmält mig till en såndärninga intensivkurs-thingy och hoppas att jag kommer en bra bit på väg under de 3-4 veckorna den pågår.

Vi har köpt ännu en diskmaskin. Hämtade den i dag och jag har tänkt montera in den i morgon. Det kommer just NU att se helt förjävligt ut eftersom den ska stå helt fritt sådär... inget skåp. Men Maria spanar en massa. Skåpen på IKEA är utförligt mätta och bedömda. Jag hoppas hon har mer koll på de där måtten än jag har. Jag känner att jag bara har grepp om det som är mest basic. Vi ska ha skåp.

Fortfarande finns saker kvar i Kirseberg (vilket jag skrev i låtsasfonetisk skrift ett par inlägg längre ned... om det nu var någon som inte förstod det) men vi lär väl hämta lite av det under veckan och restan under helgen. Hoppas det i alla fall eftersom lgh ska städas typ nästa torsdag/fredag eller vad det nu blev.
Hoppas jag skrev upp det.

Nä. Nu ska jag återgå till att dricka coca cola och kolla på tv.
Det kan låta som att jag inte gör speciellt mycket. Men jag har faktiskt ace'at min praktikplats. Jag har bara en rapport kvar, på torsdag. I övrigt har jag inget jag MÅSTE göra under hela veckan. Jag kan gå dit och bara göra det lilla extra.
Det kommer inte tjäna någonting till - då de inte anställer folk. De kommer inte ens ta emot fler praktikanter - men jag är rätt säker på att det inte beror på mig.

Eller jo. Det beror på mig.
Men faktiskt beror det på att jag gjort ett så bra jobb att de inte längre behöver hjälp. Jag har lärt dem hur man jobbar i projektform. I'm the project-master. :)

Men i övrigt tänker jag bära en massa saker... packa upp... sortera... göra detta hem till ett helt vanligt hem. Jag vill inte ha kartonger överallt.
Men vi har tyvärr ganska lite plats i köket. Det finns plats för ungefär hälften av våra saker. :-/

G'night

Flyttlasset har gått.

mmmm... min nya lägenhet. Det står en massa kartonger, överallt. Jag fick fler blåmärken och ett par fina sår under flytten, i går. Men det var det värt. Absolut fantastiskt. NU bor jag i en lägenhet jag trivs i. NU bor jag i ett läge jag trivs i och nu går det förhoppningsvis att börja lära känna Malmö från dess bättre sida - i stället för att lära känna dess baksida. Kirsebergsskolan hade uppenbarligen flest antal studenter som gick ut utan betyg. Var FJÄRDE elev... fick inte något slutbetyg! Sådant brukar tala sitt tydliga språk. Ett område där ungarna helt enkelt inte bryr sig brukar inte vara något särskilt bra område.

Det var den känslan jag fick precis när vi flyttade in där. Antingen var det ett område som var på väg att bli bättre eller så var det ett område som höll på att bli sämre. Det kändes helt enkelt som att området var ett sådant som stod och vägde. Med ungdomar som växer upp utan betyg så känns det som att det är på väg utför.
Bra läge för flytt.

Och flytt till ett bra läge, indeed. ^^

Nackdelar finns:
1. Gymmet som ligger på våningen under oss känns som att det kan vara lite livat ibland. När de har gruppträning så hörs musiken, dånet samt den där lekledarens exalterade röst.
Ljudnivån kan ibland vara rätt hög. En del dagar kanske man inte har så stort överseende med sådant?

2. Prisnivån på det mesta inne i stadskärnan är ju något högre än den är lite längre ut. Alla småbutiker och sådant som är så fantastiskt... är ju dyra. Sedan finns det en stor matbutik, som är rätt dyr. Om man ska handla billigare så blir det att färdas en bit. Men då får vi helt enkelt se till att GÖRA det då.

Men... nu kan jag inte se några fler nackdelar. :oD yay!

Nu ska jag sluta tjöta om vår nya, fantastiska lägenhet.
Jag har dock inget annat att skriva om, för tillfället. Så då blir det liksom stopp här.

P.S. Ni måste i alla fall medge att, hur ointressant detta än må vara att läsa så är det i alla fall mer intressant än ett kungligt bröllop.

Bottomest floor on the left.

Nu är jag i alla fall övertygad om att detta är ett pusherhus.
Hänger ungar i trapphuset hela tiden. Halva nätterna står de bara där och pratar. Bankar på saker. Glor.

Jag gillar verkligen inte att bo på bottenvåningen.

Menmen... snart är vi outta here. Då får alla wannabegangstas wannabe hur mycket de vill.

Oj. Nu försvann de.

RSS 2.0