Forming an ever decreasing circle that leads me towards the Middlemalmö.

Ny lägenhet.
I dag fick jag beskedet. Det blir en flytt till det absolut mest centrala som finns, i Malmö. NIIIICE! *high-five'ar mig själv... tre gånger*
Hur grymma har inte de senaste veckorna varit? Först certifikat och nu beskedet att man slipper [Chiö'sebeöuj].

Nu fattas det bara att jag blir KICK-ASS också.
Snart, så... :)

Hysteriskt euforisk.

På sydfronten lite nytt.

mmmmmmm. Hoppas.

Jag och Maria ska titta på en lägenhet i dag. En hyresrätt mitt mitt mitt mitt i stan. Den är så central att jag tror de byggde den lägenheten först - och sedan Malmö runt den. Jag skulle bli granne med min favoritpub. I samma hus finns både ett gym och en boxningsklubb, samt Malmö Stadsteater som närmaste granne. Maria får 400 meter till centralstationen. Perfekt när hon ska pendla till Helsingborg. De där extra 15 minuterna det tar till centralstationen, från Kirseberg, kanske inte känns den första veckan... eller månaden. Men sedan börjar den kännas jävligt onödig.

Men jaja. Vi har inte fått lägenheten ännu. Jag trodde dock aldrig att vi skulle få titta på den ens. I går var jag där och snokade runt lite. rekade. Jag kände hur det liksom pirrade och att jag flämtade lite spontant - av exhaltering. Hjärtat slog lite snabbare och... där vill jag bo.

Jag vill att klockan ska bli 18 nu. Massor av timmar kvar ju. :-(

Hmm... jag vet inte vad jag gjort med mina spellistor, i iTunes. Jag vet att jag tidigare gjort någonting smart när jag länkat ihop flera olika för att sortera bort låtar efter vissa kriterier som kategori, spelade, betyg osv. Men... Nu när jag tittar på de tre spellistorna så... förstår jag dem inte.
Jag har en statisk - dit jag lägger alla låtar jag tycker om.
Sedan har jag en dynamisk som sorterar bort enligt vissa kriterier sedan kan jag tänka mig att den sista spellistan, som är dynamisk, ska ta in det som blir kvar då... och automatiskt syncas mot telefonen.
Men när jag tittar på den tredje spellistan så tar den bara vad som finns i den första. Punkt. Den andra listan blir inte ens inblandad.

Jag tror bestämt att jag gjort något fel. :D
Men det har ju fungerat jättebra ju. Vågar inte ändra nu, för då kommer den väl att ligga och synca i fem timmar nästa gång.

Problems are to be solved... not ignored.

Helg, helg. Trevliga helg.
Tyvärr var det väl allt man kunde säga om den här helgen också. En trevlig kväll - sedan inget mer.

De 50% av mitt liv som tidigare gått rent uselt går nu bar. Men resten står stilla.
De där 50% som går bra är dock väldigt viktiga. Det är de jag uttalat ska fokusera på. För utan dem så kommer jag väl inte att ha något annat av värde heller. Så då blir det 0% i framtiden.

Jag saknar dock något väldigt viktigt - och det läggs inte undan någon som helst tid för att detta ska gå att återfinna. Allt bara forceras och plumsar på rakt framåt, som om allt vore superperfekt och hur etablerat som helst, i ett högt tempo och med skygglappar som är en meter stora.
Problemet är att det finns ett stort stup där framme. Utan att ta av sig skygglapparna och se efter alternativa vägar så kommer allt att krascha. Planerna måste läggas om - för att situationen ska kunna förbättras.
Tid att agera.

Men ja. Skolan har ju gått bra. Jag tycker det var alldeles nyligen jag skrev: 1:a terminen avklarad. Utan någon omtenta eller nåt.
Nu kan jag skriva: 2:a terminen avklarad (eller 1:a läsåret - om man vill). Utan någon omtenta.
Jag vet, jag vet: Jag ruljerar! *bockar och tackar för de stående ovationerna*

Ja just det. Vad hände då i helgen som gick?
Maria kom hem... På lördagen så kom Marias föräldrar och lämnade av en hund. De skulle iväg och se på Lundakarnevalen. Sedan åkte vi ut till Lund för att skjutsa hennes farmot till farfars grav... nej... vilolund. Men inte för att se på karnevalen. Sedan hämtade vi upp Micke och Åsa, på vägen hem. De hade varit och sett... you guessed it: karnevalen.
Hem och fixa lite för på kvällen blev det födelsedagsmiddag för Maria, med syskon och deras respektive. En av deras kusiner med respektive och sedan min kusin då... som inte har någon respektive. Men om han haft de så skulle hon (eller han) varit välkommen. Det hade inte funnits någon plats... men... ändå välkommen.

Sedan kom söndagen och... då åkte Maria och Åsa ut till IKEA... sedan sydde de en klänning. Sedan var helgen över.

Nu åter till praktiserandet, som tyvärr inte ger mig någonting. Synd.
I dag eller i morgon har jag tänkt prata med min rektor... så han är förberedd. Sedan på onsdag har vi möte här på jobbet. Om jag fortfarande, i slutet av veckan, känner att jag inte riktigt lär mig någonting så får jag se om skolan kan skapa en uppgift åt mig - och så gör jag praktiken hos dem, i stället för här.
Det är en plan.

Det är mitt liv. Min framtid. Och praktiken är viktig! Jag får inte vänta för länge med att agera.
Detta gäller fler saker också, än bara skolan.

Excellent!


ISTQB i brevlådan?

Puh... gah... *hyperventilerar*
I dag har en klasskamrat fått sitt certifikat hemskickat.
Vi kommer ju att få ett brev i vilket fall och jag utgår från att de skickat alla samtidigt.
Eller ja. Jag vet ju inte. Jag kanske inte fått mitt brev ännu? Det får jag se när jag kommer hem.
Men nu vet jag att där kan ligga ett sådant brev som kommer att ta en timme att öppna - för att jag lär vara så skakig att jag riskerar att slita sönder och förinta allt innehåll om jag försöker öppna det snabbare än så.

Nervös.

Och lite gråtfärdig.
Det här är stora grejer, i mitt liv.

Nä... jag åker inte hem, i dag. Jag gör så här: Jag stannar kvar här resten av mitt liv och så kan jag i alla fall inbilla mig att jag nog fick det där certifikatet (som står i rubriken).

<andas>

Om jag fått certifikatet så blir det systembolaget och en Whiskey. Så nu vet du det, Maria. Så... det kommer att vara anledningen till den här månadens fattigdom. Jag tar på mig ansvaret. Det är inte på grund av dina kläder som du shoppade i går.
Men om jag INTE fått certifikatet så var det ditt fel att vi blev fattiga den här månaden. ;)

klockan är 15:17. Jag började sent i dag... så jag borde inte gå hem förrän Richard går hem. Det är bara vi två kvar... så jag kan ändå inte sitta kvar som sista person. Jag ar ingen nyckel.

(med amerikansk robot-röst)
"Jag ar ingen ny-ckel. Jag ar ingen ny-ckel. Jag..."

Jag HAR ingen nyckel... skulle det stå.

(alltså varför rättade jag inte bara mitt skrivfel, där uppe? Det där var ju inte ens roligt) ;)

Nervös, igen. Och lite ont i huvudet. Den här typen av situationer kan inte vara bra för någon.

Helst inte att sitta här på praktiken, som projektledare, och känna sig rätt värdelös. Jag kan helt enkelt inte tillräckligt för att känna att jag tillför någonting. Hoppas jag förstår mer och mer... jävligt snart! :)

Freddie's coming for you... again.

Ooooj ojojojojoj... oj oj oj oj...
I morgon har den premiär.
Mina förväntningar är så höga att det nästan bara kan bli en flopp.

Jag är nästan lika uppspelt som då jag öppnade mitt kuvert med Metallicabiljetten.

Den nya Terror på Elm Street är här.

Jag vet att det är skitfånigt. Men jag är som ett litet barn sådär klockan 11:47 dagen före julafton.
Den gamla filmen från 1984 kanske inte var världens... vackraste film. Den var inte särskilt djup. Den blev inte känd för sina skådespelarprestationer. Jag har inte sett den lika många gånger som t.ex. Alien och Terminator. Och om ärligheten ska fram så ser jag väl de filmerna som något mer kompletta, än Terror. Men... Terror på Elm Street är verkligen en bra gammal film. :)
--

Förra veckan var jag på något företagsledarmöte och höll tal.
Jag lät skriva ut några visitkort ett par timmar innan och... de gick faktiskt åt.
Det var en förvirrande upplevelse.
--

Och just ja. Sedan var jag i Italien och kollade på hur parmesanost tillverkades. Kollade på kyrkor och annat sådant som Italien är kända för. Katolicism och pizza, alltså.
--

Nästa vecka åker jag upp till Umeå, på mitt första besök där sedan jag flyttade ned. Blir väl trevligt att hälsa på gamla familj och vänner.

RSS 2.0