Härmed förklarar jag er oanvändbara.

Trist trist.

Ett par riktigt bra hörlurar. Jag har faktiskt haft dem i ca 2,5 år nu. Det är rätt lång tid för ett par in-earlurar.
De är rosa. Bara en sådan sak är ju fantastisk. Sedan ger de riktigt bra ljud - samtidigt som de är bra skärmade så det nästan inte hörs någonting utåt. Jag avskyr tanken på att den som sitter bredvid ska kunna sitta och Freud'a mitt val av musik.

Först började kuddarna glappa lite. De började lossna och jag fick söka upp dem, i fickan, varje gång jag plockade upp dem. Det var lite irriterande. Men så kom jag på att det ju följde med tre par sådana kuddar. I tre olika storlekar. De största var löjligt stora så de tappade jag bort för länge sedan. Men det minsta paret hittade jag av en ren slump i min gamla plånbok. :-/ Vad de gjorde där vet jag inte. Jag packade väl in dem i plånboken just för att det var dags för flytt från Umeå och jag inte visste var jag annars skulle lägga dem?
Men ja. Jag satte fast dem och så blev de som i nyskick.

För en månad sedan lossnade höljet till den lilla 3,5mm kontakten. De fungerar fortfarande felfritt. Om jag verkligen trycker ihop plasthöljet när jag ska dra ut kontakten så går det bra.

Men i går så lossnade åter igen en sådan rosa kudde... och jag hittar den inte igen.
Så nu har jag bara en kudde - inga nya i reserv. Och höljet till kontakten är trasig.
Det är nog dags att köpa nya lurar.

Det jobbiga är att det verkligen inte är lätt att köpa nya lurar.
Alla de egenskaper jag vill ha (som hur mycket min bussgranne kan höra, osv) står det ingenting om. Men självklara saker som att det är in-earlurar och har 3,5mm kontakt. DET står överallt. Det står, trots att ingen behöver skriva det. Det SER jag ju direkt när jag tittar på dem.

Sedan är det i stort sett omöjligt att köpa lurar utan att först testa dem i sin egen miljö. Detta är dock oftast inte helt möjligt när man köper den här typen av små lurar tightly wrapped in hård plast som inte går att få upp på annat sätt än att offra eggen på en häcksax!

Men de ska vara rosa... de ska vara väl skärmade, ha hyggligt ljud. In-ear, samt så måste sladden ha egenskaper som inte gör den trasslig eller sådär kladdigt ruggad, så den hänger fast vid kläderna och gör så de rycks ur varje gång man tittar upp från marken igen.
Detaljerna är viktiga. Och för att veta hur ens nya lurar fungerar så måste de genomgå acceptanstestning.
Jag är utbildad testare... så jag vet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0