Biljard med eller utan öl?

Förresten så var jag ute och spelade biljard med Maria, Erik och Veronica - för någon vecka sedan. OJ så dåligt det gick. Jag trodde inte det gick att spela så dålig biljard, när man väl lärt sig hålla en kö. Det var enormt.

Två dagar senare gick jag och Erik ut och spelade. Det blev ett par öl också. Det gick lite bättre. Inte bra. Inte alls bra - men det var i alla fall bättre spel än det var två dagar tidigare.

Teori: Ölen gör att man spelar bättre.
Andra sporter som kan inkluderas i den här kategorin "sporter där man presterar bättre av alkohol": Bowling och Poker.

Ytterligare två dagar senare stod after-work med skolklassen på schemat. Inte helt oväntat var det öl och biljard som gällde.
Den här gången inledde vi med det förstnämnda. Och när alla, efter 2½ timmars väntande vid bardisken, behagat anlända så var det dags för biljard.

Min teori stämmer, absolut. Nu hade jag fått i mig ännu fler öl och den här gången spelade jag faktiskt helt okej.

Så... vetenskapligt bevisat.

Och tack, till Lina och Peter, för julkortet.
Jag skickade inte direkt ut några den här gången. Men ge inte upp. Jag ska försöka komma ihåg det nästa jul. Den här julen blev det lite väl mycket flirtande med våra bröllopsgäster. Så julkorten (som borde skickats ut ungefär samtidigt som tackkorten) kom ganska så mycket i skymundan. :-/ Sorry.

Jag... KAN ha kommit på vad jag vill skriva mitt examensarbete om. Det skulle kunna bli rätt intressant. Jag har inte sett någon som gjort ett liknande jobb. Det ryktas dock om att "några på en högskola i Skåne" gör ett jättestort jobb om det ämnet just nu. Så det är bäst att jag släpper mitt innan dem. Annars förtar det liksom effekten. Mitt jobb är ändå så litet att de inte på något sätt skulle påverkas av att mitt släpps först.

Problemet med det område som jag vill skriva om.
Det är inte alls säkert att där finns några direkta svar. Att fördjupa sig inom det ämnet kanske inte ger särskilt mycket mer än att bara skrapa på ytan. Resten kan helt enkelt handla om rena spekulationer och gissningar. Hoppas jag har fel.

Det finns i alla fall en del omkringspridda saker att läsa. Jag har varit på flera föreläsningar i ämnet - utanför skolan. Det borde inte vara helt omöjligt att ragga upp någon med den erfarenheten, att vara min mentor, från skolans ledningsgrupp. Något möte bör vi ju ha kvar i ledningsgruppen?

Le steg bakåt.

Just nu känner jag mig lite rastlös.
Jag är helt enkelt inte säker på vad jag ska göra.
Jag hade arbetsuppgifter.

Jag sitter här på min praktikplats. Andra veckan av 13, så det är mycket kvar. Jag skulle få vara med i ett projekt som sträcker sig från min första vecka - till min sista. Då skulle jag få ingå i alla faser av detta. Jag skulle vara med och planera, dokumentera, testa och sedan stänga projektet (med allt vad det nu innebär).

Nu sitter ledningsgruppen i ett möte och det är sagt att detta projekt troligen kommer att pausas - och resurserna kommer i stället att läggas på att annat projekt, som är högre prioriterat. Det betyder inte att min praktikplats är i fara. Jag kommer naturligtvis bara att flyttas över till det andra projektet. Det är ingen FARA. Jag har redan jobbat i det projektet i slutet av min förra praktikperiod.
Men det känns bara så tråkigt n, när jag faktiskt skulle få göra precis det som fattas. Nu skulle jag få göra exakt det jag vill lära mig. Jag vill bli en projektledare. Men alla de uppgifterna är ju redan klara i det andra projektet. Där kommer jag "bara" jobba som testare.

Jag skriver bara inom citationstecken eftersom jag är fullt medveten om att det är det jobb jag kommer utföra i flera år. Det är jättebra. Jag gillar det jobbet. Jag har inget emot det. Men jag såg chansen att lära mig ledning och planering NU - av riktiga proffs - redan under min utbildning.

Oh well. Allt går inte som man tänkt.

Någon nämndeman blev jag ju inte heller.

Hmm.
Och jag som redan hade skrivit klart min rapport för praktikperioden. :) Den skulle varit jättebra - om allt gått exakt som det var planerat. Nu kan det bli så att INGET i den rapporten kommer att stämma.
Får skriva om!

... eller så struntar jag i det. Vad spelar det för roll? Vad vet skolan om vilka arbetsuppgifter jag haft? :)

RSS 2.0